Vinny Appice Band

VinnyAppiceBand

27 SEP 2020
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC
Metal/Punk

Deze show wordt op dit moment geannuleerd wegens Corona. Er is nog geen nieuwe datum gevonden dus kunnen wij ticketkopers geen kans geven om tickets te bewaren. Dat Vinny Appice Band een keer komt staat vast. Daarvoor hou je de agenda in de gaten! Ticketkopers worden per e-mail op de hoogte gesteld door Ticketmaster.

Hij staat sinds 2017 in de Metal Hall of Fame en dat is niet voor niets: drummer Vinny Appice zat achter de kit van grootheden als Black Sabbath, Dio en in zijn beginjaren zelfs eventjes bij John Lennon. Ondanks de indrukwekkende discografie van de drummer blijft zijn naam toch vooral verbonden aan die van Ronnie James Dio.

Appice voegde zich bij Black Sabbath in het Dio-tijdperk tijdens de tour rond het album “Heaven and Hell”, en verscheen vervolgens op de albums “Mob Rules” en “Live Evil”. In 1982 vertrok hij samen met de zanger om de band Dio op te richten. Een legendarische reeks albums volgde, waaronder “Holy Diver”, “The Last in Line” en “Dream Evil”. Later zou de drummer zich opnieuw verbinden aan Black Sabbath, Dio en ten slotte gelegenheidsband Heaven & Hell.

Tijdens de Live Evil Tour 2020 ligt de nadruk op het gelijknamige, klassieke live-album van Black Sabbath. Daarnaast brengt de Vinny Appice Band uiteraard een eerbetoon aan het werk van Dio. De Vinny Appice Band bestaat naast de drummer uit zanger Piero Leporale (Uli Jon Roth), gitarist Lorenzo Carancini (Blaze Bayley) en bassist Barend Courbois (Vengeance, Blind Guardian).

Let op: kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster.nl. De servicekosten kunnen verschillen bij kassa-, winkel- en telefonische verkoop.