Vive La Fête

ViveLaFête

16 MRT 2019

Zomer Specials: Knock Out Comedy Crew

DO 09 JUL

Vive La Fête (Frans voor 'Leve het feest') is een electropopband uit België die al jarenlang garant staat voor een opwindend muzikaal feest. De band draait om geliefden Danny Mommens (gitaar en zang) en Els Pynoo (zang). Hun geluid valt te omschrijven als dansbare electro-rock, met een beetje kitsch, wat invloeden uit de New Wave en daar doorheen sijpelende Franse melodieën. Als support neemt Vive La Fête Gordon Rouge mee en speelt DJ Ed Rock een paar plaatjes! Helaas is Merol ziek en niet in staat vanavond op te treden.

In 2002 vind een bijzondere ontmoeting plaats met Karl Lagerfeld, de King of Fashion raakt daarbij zo gecharmeerd door de muziek en het uiterlijk van Vive La Fête dat een internationaal avontuur volgt. Spelende tijdens modeshows van Chanel in o.a. Tokio, New York, Milaan, Parijs en Berlijn verzamelt de band een bijzondere schare fans in de modewereld.

Momenteel reist de sterke live-band nog steeds de wereld over voor festivals en catwalks: van Rusland tot Colombia en van Lowlands tot Roskilde, overal vallen fans voor het album Produit de Belgique. Dit zevende album kwam in 2012 uit als album van de gehele band Vive La Fête. Het album representeert de typische live sound die niet het duo, maar de band als geheel on stage weet neer te zetten. Met het album 2013 werd deze sound voortgezet.

Cordon Rouge, twee producers met één gedeelde liefde: ‘French pop’.
Een blind date in Parijs, voorjaar 2017. De vonk slaat meteen over. De wijn vloeit rijkelijk die avond, en aan het eind van de nacht bekennen zij en hij elkaar hun heimelijke liefde. Die voor Franse popmuziek in het algemeen en Serge Gainsbourg in het bijzonder. Sindsdien werken producers Marg van Eenbergen en Pim van de Werken aan een album met eigentijdse chansons: beïnvloed door de Franse pop uit de jaren ’60 en ’70.

Merol, kan wegens ziekte helaas niet aanwezig zijn vanavond.

DJ Ed Rock “Sinds begin jaren ’90 draai ik graag en vaak voor volle dansvloeren. Ik probeer een balans te vinden tussen de smaak van het dansende publiek, mijn collectie 7” singles en mijn ervaring om een avond te laten slagen.”

Tijdsschema
20:00 uur: DJ Ed Rock
20:30 uur: Merol (wegens ziekte helaas niet aanwezig)
21:15 uur: Gordon Rouge
22:15 uur Vive La Fête
23:30 uur: DJ Ed Rock

De online ticketverkoop voor de show van Vive La Fête gaat uitsluitend via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij winkel- en telefonische verkoop.