Voorrondes Corendon IBBC Eerste klasse

VoorrondesCorendonIBBCEersteklasse

10 JUN 2017

De Grote Karaoke Show

ZA 18 JAN

Line up

12:00 – 12:40 –  Big Band Almelo

De Almelose Big Band speelt onderleiding van Joris Bolhaar in de Duycker – Grote Zaal. Er wordt gestreden tegen 14 andere Big Bands die ook uitkomen in de eerste klasse. De eerste klasse is verdeeld over drie zalen en de winnaars gaan door naar de finale. De jury bestaat uit internationale experts op het gebied van bigbandmuziek.

13:00 – 13:40 – New Harlem Deluxe

New Harlem Deluxe is een 20-koppige jeugd bigband afkomstig uit Haarlem, onder leiding van Lorenzo Mignacca. De bigband is in 2009 opgericht en heeft ondertussen een aardig CV opgebouwd. Zo heeft de bigband op het North Sea Jazz festival 2015 gestaan, en zijn er vier prijzen binnengesleept op het Prinses Christina Concours in het Bimhuis. Afgelopen zomer heeft ook Italië kennis mogen maken met deze fantastische bigband, toen de New Harlem Deluxe een week lang door Italië heeft getourd.

14:00 – 14:40 – Jazz Colossus

Jazz Colossus is een nieuwe big band, opgericht in 2015 door componist en bandleider Miles Hancock. Ze spelen vele stijlen waaronder swing, latin, funk en moderne jazz. De band bestaat uit een mix van professionele en semiprofessionele muzikanten en heeft regelmatig gast zangers en gast muzikanten op bezoek. Behalve bestaande stukken heeft de band ook composities uitgevoerd die speciaal voor hen geschreven en gearrangeerd zijn.

15:00 – 15:40 – Jelgava’s Big Band

Deze band heeft een enorm repetoire, van klassieke jazz tot pop, en won vele prijzen op internationale big band concoursen, waaronder Duitsland Tjechië en letland. In 2016 tourde de band met een Frank Sinatra programma door Mexico, Peru, Brazilië, Duitsland, Finland, Zweden, Spanje, Italië, Frankrijk, Tsjechië en de Baltische Staten.

16:00 – 16:40 – Big Band Friesland

Big band Friesland is opgericht in 1975 en heeft sinds de oprichting natuurlijk de nodige wisselingen gekend van dirigenten en orkestleden. Dit seizoen wordt de band wederom geleid door Frans Vermeerssen. Ze spelen een afwisselend en uitgebreid repertoire van wat modernere bigband stukken. Met name stukken die speciaal voor hen zijn geschreven en/of gearrangeerd. De nieuwe CD ‘Westlands’ is in januari uitgekomen.

19:30 – 20:15 & 20:45 – 21:30 – Los Paja Brava

Los Paja Brava brengt een gedurfde mix van cumbia, rock, ska en surf. De band is geboren in het hart van Rotterdam, maar de leden komen uit verschillende landen uit Latijns-Amerika en Europa en delen hun passie voor cumbia. Hun debuutalbum, tot stand gekomen met crowdfunding, is net uit en hun concert zal een explosie aan ritme, energie en heerlijke sfeer brengen! Of zoals ze zelf zeggen: “If no one destroys their shoes on the dance-floor; we don’t consider it a successful show”.