De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

DeDuivelLigtAltijdOpDeLoer

29 NOV 2020

Metal Dive-In

VR 09 DEC
Pop/Rock

In mei van dit jaar verscheen via uitgeverij Band of Books  ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’, een boek waarin journalist Harry de Jong (1952) uit Heerenveen een persoonlijke zoektocht onderneemt door 45 jaar rock 'n' roll geschiedenis. Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van  Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners én was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.  

In deze gelijknamige voorstelling wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie. Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium. Eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath.

De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma die songs speelt die horen bij de verhalen. Poelsma is frontman van de roemruchte en oudste Rockabilly band; de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk “Walk the Line”, over het leven en de muziek van Johnny Cash.

Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life (Revolver), OOR, Humo en de Australische editie van de Rolling Stone. Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank.

Na afloop van de voorstelling is het boek te koop met een korting.

Capaciteit. Wij verkopen tickets voor 2 of 1 persoon. De 1 persoons plaatsen zijn zeer beperkt. Houd er rekening mee dat wij bij placering per 1 of 2 personen placeren en geen rekening kunnen houden met gezelschappen.