Zomer Specials: Oscar Benton & Johnny Laporte

ZomerSpecials:OscarBenton&JohnnyLaporte

20 AUG 2020

Metal Dive-In

VR 09 DEC
Blues/Jazz

Oscar Benton & Johnny La Porte vormen een uniek duo. Ze leerden elkaar kennen toen Johnny bijna vijftig jaar geleden werd gevraagd om gitaar te spelen bij de Oscar Benton Blues Band. Vijftien jaar geleden kwam er een abrupt einde aan Oscar’s carriere toen hij hersenletsel opliep door een tragisch ongeval. Er was een muzikale maar ook vriendschappelijke band tussen die twee en Johnny bleef Oscar bezoeken in het verpleeghuis en maakte muziek met hem. Oscar ging weer zingen! En hoe. Zijn stem is nog steeds even krachtig, warm en gerijpt.  

Beide ras muzikanten hebben geen zin om stil te zitten in deze periode en kiezen ervoor om de traditionele Chicagoblues songs in de meest pure vorm met het publiek te delen. Het duo kiest er ook voor om het verhaal te vertellen over de oorsprong van vijftig jaar geleden tot nu. Oscar de blueszanger met een wereldhit en Johnny met zijn blues vanuit een Indische oorsprong. Een bijzonder verhaal, waar later dit jaar ook een documentaire over uitkomt op nationale tv. Maar nu eerst hun theatershow!

De Meerse & Duycker presenteren samen het zomerprogramma: Zomer Specials. Deze voorstellingen staan los van de reguliere programmering en hebben als doel de zalen in te zetten waarvoor ze bestemd zijn. We hebben met tafeltjes en stoelen een intieme zomersetting gecreëerd waarbij het bijwonen van een voorstelling exclusief en speciaal is. Klik hier voor de aangepaste huisregels m.b.t. Corona.