Sluiting skatepark Hoofddorp

Sluiting skatepark Hoofddorp

02 maart 2016

Hoofddorpers woedend om sluiten skatepark

“Het is ons leven, onze jeugd”, aldus jongeren uit Hoofddorp. Het skatepark naast Het Cultuurgebouw in Hoofddorp is door de gemeente per direct gesloten. Het park zou niet meer voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, en daarom heeft de gemeente er nu hekken omheen gezet. Hoe de toekomst van het skatepark eruit ziet, is nog onduidelijk.

Zeventien jaar lang was het skatepark in het centrum van Hoofddorp een ontmoetingsplek voor veel jongeren die met het skatepark zijn opgegroeid. Volgens de gemeente wordt de technische staat van de skatebaan al enige tijd in de gaten gehouden. Uit een onderzoek van een onafhankelijk bedrijf, blijkt nu dat het park niet meer veilig is. Beschadigingen, scheuren, betonschade en het grondwater dat de baan in stroomt, maakt de baan onveilig.

Verplaatsen Drop in! festival
Het skate-evenement Drop in! Festival in april kan door het sluiten ook niet doorgaan in het skatepark en moet ergens anders plaatsvinden. Het evenement bestaat uit een skatefestival als middagprogramma en een avondprogramma met verschillende hiphop- en rockartiesten, welke in Poppodium Duycker plaats zal vinden. In de grote zaal vinden hiphop-optredens plaats van o.a. Fresku en Snelle en in de kleine zaal staan rockbands als Orgaanklap en De Geweldigheid.

meer nieuws