Ambassadeurs

Meer info over Duycker ambassadeurs

Wat houdt ambassadeur zijn in?
Heb jij specifieke kennis van een genre? Kan Poppodium Duycker jouw kennis beter benutten? En wil je helpen bij het samenstellen en promoten van evenementen? Dan ben jij een geschikte kandidaat om ambassadeur te worden.

Eens in de zoveel tijd heb je als ambassadeur een contactmoment, waarbij je kan meedenken over de programmering en promotie van de evenementen in Poppodium Duycker. Tijdens dit contactmoment bespreken we:

 • Feedback / Aanvullingen op huidige programma
 • Brainstorm toekomstig programma
 • Promotie van huidige/toekomstige programma’s

Wat krijg je ervoor terug?
– Gratis toegang tot Duycker evenementen
– Cursussen en trainingen
– Ruimte voor initiatieven
– Samenwerken in een informele en gezellige omgeving
– Goede ervaring voor op je CV
– Korting op voorstellingen bij Schouwburg De Meerse

Lijkt dit je wat? Stuur dan een mailtje met jou motivatie naar: info@duycker.nl 

—————————————————————————

Vrijwilliger worden bij Duycker

Hou je van muziek en concerten en heb je altijd al onderdeel willen zijn van een poppodium? Sluit je dan aan bij het team van poppodium Duycker en wordt vrijwilliger! Samen met het team ga je minstens 2 keer per maand aan de slag als host, horecamedewerker, fotograaf of stagehand.

Klik hier voor meer informatie!

Mark Cappon

Mark Cappon

 • Hoe ben je ooit begonnen bij Duycker?

Met mijn eerste bandje kwam ik repeteren in Duycker. Het ligt voor mij om de hoek dus de keuze was simpel. Hier ben ik blijven oefenen. Drie jaar later kwamen mijn audities voor het conservatorium er aan. Ik speel drums en thuis kon ik enkel elektronisch oefenen, dus toen heb ik voor 2 weken een van de oefenruimtes afgehuurd om daar akoestisch mijn drumauditie voor te kunnen bereiden. Toen er later gezocht werd naar een nieuwe oefenruimtebeheerder, werd ik meteen gevraagd. Dat aanbod nam ik aan!

 • Wat heb je na die eerste ontmoeting allemaal gedaan bij Duycker?

Eerst heb ik voor een jaar oefenruimtebeheer gedaan voor twee avonden per week. Het gevoel van die twee weken dat ik een eigen ruimte had bleef bij mij kriebelen, dus ik besloot te vragen of ik een ruimte permanent kon huren. Toevallig kwam toen ook de positie als oefenruimtecoördinator vrij. Nu organiseer ik alles rond om de oefenruimtes in ruil voor het permanent huren van een studio.

 • Hoe hebben je werkzaamheden binnen Duycker je verder geholpen in je leven/carriere?

Aangezien mijn werkzaamheden er voor zorgen dat ik een geïsoleerde ruimte heb waar ik op muziekgebied alles kan doen wat ik wil, heeft dit mij super erg geholpen. Ik oefen hier, ik neem hier nummers op én ik mix hier songs. Mijn studio heb ik zo op kunnen zetten en heb ik veel over muziek kunnen leren. Daarbij heb ik meer achter de schermen mee kunnen kijken bij de producties in de zalen en heb ik zo meer geleerd op dat gebied.

 • Wat maakt Duycker voor jou zo speciaal?

Het grootste deel van mijn tijd besteed ik nu in Duycker. Ik slaap thuis, eet thuis, maar mijn studio hier is meer mijn tweede woonkamer geworden. Dat is zeker speciaal!

 • Tot slot: Vertel een smeuïge anekdote van iets wat jij in Duycker hebt meegemaakt, waar iedereen vanaf moet weten!

Nou, ik ben zo’n twee jaar geleden het café uitgezet, maar denk dat het verstandig is om daar maar niet meer over te vertellen…

Arron Robinson

Arron Robinson

 • Hoe ben je ooit begonnen bij Duycker?

Ik ben ooit in contact gekomen met Duycker, omdat ik in een Skategroep zat genaamd ‘HeadVille’. We hadden toen samen een evenement georganiseerd met Duycker voor de opening van het nieuwe skatepark in Floriande. Hierdoor zijn wij in contact gebleven met Duycker en zijn we met een paar anderen mensen begonnen aan het project ‘Headlines’ waarbij we hiphop-feestjes organiseren en de lokale artiesten een plekje kunnen geven op stage.

 • Wat heb je na die eerste ontmoeting allemaal gedaan bij Duycker?

Na de eerste ontmoeting met Duycker is er veel gebeurd. Ik heb kunnen helpen met het organiseren van evenementen en het regelen van artiesten. Ook kon ik mijn eigen ideeën inbrengen voor de evenementen. Zo heeft Duycker ook mij en het hiphop-collectief ‘IcyYouth’  waar ik ook in zit erg geholpen met vooruit komen, omdat wij een paar keer mochten optreden.

 • Hoe hebben je werkzaamheden binnen Duycker je verder geholpen in je leven/carriere?

Duycker heeft mij ook een beetje kunnen laten zien hoe het allemaal werkt in de muziekwereld. Daarmee bedoel ik dat ik vaak heb kunnen mee krijgen hoe deze evenementen worden georganiseerd en hoe de artiesten worden benaderd en hoe er met het budget word gewerkt.

 • Wat maakt Duycker voor jou zo speciaal?

Voor mij is Duycker special geworden, omdat ze de afgelopen paar maanden erg veel aandacht hebben besteed aan een plekje geven op stage aan upcoming artiesten die dat nodig hebben. Dat is voor mij belangrijk en vind ik mooi om te zien. De beste herinnering die ik heb aan Duycker is toen wij mochten optreden als voorprogramma van Leafs. Die avond stonden we in een volle grote zaal en ons optreden ging echt heel goed en dankzij Duycker werd dit optreden mogelijk gemaakt.

Olav van der Spree

Olav van der Spree

• Hoe ben je ooit begonnen bij Duycker?

Ik kwam bij Duycker binnen met het doel de songwriteravonden een nieuw leven in te blazen. Gewoon de Programmeur eens ge-emaild en gevraagd om een en ander te bespreken. Precies het juiste moment geloof ik, want de volgende dag zat ik in het team.

• Wat heb je na die eerste ontmoeting allemaal gedaan bij Duycker?

Na de eerste ontmoeting met Onno ben ik begonnen artiesten te benaderen om op de donderdagavonden in Duyckercafé te komen spelen. Samen met collega Linda heb ik twee donderdagavonden per maand de taak een gevarieerd programma neer te zetten. Lukt ons aardig volgens mij.

• Hoe hebben je werkzaamheden binnen Duycker je verder geholpen in je leven/carriere?

Omdat ik zelf artiest ben en al heel wat kennissen in de singersongwriterwereld en bandjes ken programmeerde ik al voor een podium in Utrecht. Via de contacten die ik bij Duycker opdeed werd mijn klus daar eenvoudiger, net als andersom natuurlijk. Inmiddels programmeer ik ook een podium in Haarlem en heb ik de eer voor een groot consultancybedrijf afdelingsevenementen te plannen. Hard werken die feesten, maar vreselijk leuk. Artiesten die eerder in Duyckercafé de boel op stelten zetten komen daar ook aan bod.

• Wat maakt Duycker voor jou zo speciaal?

Duycker is voor mij speciaal ten eerste omdat de korte lijnen en eenvoudige omgangsvormen die ik ook van andere podia ken niet de kwaliteit in de weg staan. Ten tweede omdat het een soort underdog in de regio is. Paradiso en Melkweg in de directe nabijheid zouden ervoor zorgen dat we in Hoofddorp bijna niet aan bod komen, de praktijk leert iets anders. Telkens weer hoge kwaliteit en vaker uitverkocht dan clubs die even grote zalen hebben!

• Tot slot: Vertel een smeuïge anekdote van iets wat jij in Duycker hebt meegemaakt, waar iedereen vanaf moet weten!

Toen ik de Franse artiest Ryder The Eagle in Duyckercafé zette was dat een beetje een gok. Hij heeft fans bij een heel beperkt publiek maar is beslist niet onbenaderbaar. Zijn vreemde, gestyleerde optreden had in het café zomaar verkeerd kunnen uitpakken, maar nadat hij op tafel was gesprongen om midden in het publiek te staan en tijdens een ballad een dame uitkoos om mee te slowdansen -cheek to cheek- kon hij niet meer stuk. De donderdag erna kwam de dame in kwestie nog eens kijken of Ryder weer speelde… (hij was toen in zijn tour van 100 gigs al vertrokken naar Duitsland)

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.