Info

Info

Over Poppodium Duycker 

Zes meter onder NAP bevindt zich het laagst gelegen poppodium van Nederland: Poppodium Duycker! Duycker is hét podium voor popcultuur in Haarlemmermeer e.o. en organiseert jaarlijks zo’n 200 evenementen waaronder live concerten (ook op locatie), festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en café concerten.

Daarnaast is Duycker is ook een plek voor talentontwikkeling en heeft een ruim educatieaanbod gericht op middelbare scholieren vanaf 12 jaar in Haarlemmermeer. Een plek waar ze hun creatieve ideeën kunnen uiten en hun talent onder professionele begeleiding kunnen ontwikkelen. Voorheen bekend onder de naam Artquake, biedt Poppodium Duycker alle ruimte en faciliteiten om talent(en) te ontwikkelen op het gebied van muziek, dans, literatuur, theater, beeldende kunst, film, fotografie, bouwkunst en toegepaste kunsten. Het hele jaar door organiseert Duycker workshops, lesprogramma’s, jamsessies en diverse inspirerende culturele evenementen.

Duycker heeft twee concertzalen; een grote zaal voor 750 bezoekers en een kleine zaal voor 250 bezoekers, 4 oefenstudio’s, workshopruimtes en het Duyckercafé.

Onze missie en visie

Duycker is een eigenzinnig, professioneel, dynamisch, laagdrempelig en open poppodium voor actieve muziekbeleving en brede talentontwikkeling (in de regio Haarlemmermeer).

Bekijk onze missie en visie in ons Meerjarenbeleidsplan.

Zalen

Poppodium Duycker beschikt over twee zalen met een intieme en persoonlijke sfeer. Een grote zaal (capaciteit: 750 personen) en een kleine zaal (capaciteit: 250 personen) waar je kunt genieten van nationale en internationale concerten, dance avonden, lokaal talent, open podiumavonden en talentontwikkelingsprogramma’s.

Bereikbaarheid Duycker

Duycker is veel dichter bij dan je denkt! Op maar 15 minuten afstand van Amsterdam kun je ons makkelijk en snel met het openbaar vervoer bereiken. Kom je liever met de auto? Bij Het Cultuurgebouw, waarin Duycker zich bevindt, zijn er genoeg parkeerplekken.

Onder de FAQ  vind je meer info over de bereikbaarheid van Duycker.

Verhuur

Zowel de kleine zaal en de grote zaal, maar ook het café kunnen worden gehuurd voor verschillende feesten en evenementen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest of als studio voor dans- en theatergroepen. Hierover is meer info te vinden onder het kopje verhuur.

Duycker op locatie

Organiseer je een evenement en zoek je daarbij een leuk, aansluitend optreden? We denken graag met je mee! Poppodium Duycker programmeert namelijk  ook toffe bands en singer-songwriters op locatie. Zo zorgt Duycker voor diverse optredens bij Papa’s Beach House, maar ook tijdens de Appelparade of in Schouwburg De Meerse.

Mail je verzoek naar programma@duycker.nl dan nemen we contact met je op om je wensen te bespreken.

Duyckercafé

Het café van Duycker is dé ontmoetingsplaats voor iedereen die zich op een of andere manier binnen de popscene beweegt of gewoon gezellig met vrienden wat wil drinken en/of eten. In het café is regelmatig livemuziek te horen, daarnaast organiseert het café andere evenementen als een popquiz. Er zijn faciliteiten om beginnend talent, of concerten die wat kleinschaliger van opzet zijn, te presenteren. De entree tot het café is zoveel mogelijk gratis, tenzij anders wordt aangegeven. De programmering van het Duyckercafé is te vinden in de agenda van Duycker, café evenementen zijn aangeduid met een blauwe omslagbanner.

Reguliere openingstijden Duyckercafé:
Donderdag:    17:00 – 00:00 uur
Vrijdag:           17:00 – 02:00 uur
Zaterdag:        17:00 – 02:00 uur

Tickets

Je kunt online tickets bestellen door op onze website bij het betreffende concert / evenement op ‘Tickets’ te klikken.
De kassa bij Poppodium Duycker is altijd geopend tijdens shows.

De dagkassa (Info en Tickets balie in de Passage van Het Cultuurgebouw)
is geopend op de volgende tijden:

Maandag – Vrijdag:       9:00 tot 17:00 uur
Zaterdag:                         9:00 tot 15:00 uur
Zondag:                           gesloten

Afwijkende openingstijden van het Cultuurgebouw
E-mail: info@hetcultuurgebouw.nl – Telefoon: 023 – 55 63 700

Avondkassa:
Wanneer de deuren voor het concert, optreden of dance-feest openen, opent ook de kassa van Poppodium Duycker.

Kan ik tickets annuleren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer je een kaart gekocht hebt is dit definitief. Het annuleren van tickets en geld teruggeven is arbeidsintensief en foutgevoelig, daarnaast kunnen geretourneerde kaarten wellicht niet opnieuw verkocht worden. Wanneer een concert afgelast of verplaatst wordt biedt Duycker wel een vervangend concert aan of wordt het geld teruggegeven.

ANBI Status

Poppodium Duycker en Schouwburg De Meerse zijn onderdeel van Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer en beschikken over de culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer is een dochter van Stichting Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer.

Adresgegevens poppodium Duycker

Raadhuisplein 5,
 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-56 23 310

Adresgegevens Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer: 

Raadhuisplein 3-5,
 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-55 63 700

Adresgegevens Schouwburg De Meerse:   
Raadhuisplein 3, 2132 TZ Hoofddorp
, telefoonnummer: 023-55 63 700

RSIN nummer Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer:
009399380

KvK nummer Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer:

41224976

Podiumorganisatie Haarlemmermeer is onderdeel van Het Cultuurgebouw.

Stichting Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer kent een raad-van-toezichtmodel en onderschrijft de Governance Code Cultuur.

 • Bestuurssamenstelling: de stichtingen worden bestuurd door dhr. Bart Fiers (voorzitter Raad van Bestuur). Tevens kennen de stichtingen één Raad van Toezicht, bestaande uit een voorzitter en leden:
  – Max Merkx, voorzitter
  – Bob Jacobs voorzitter Audit commissie
  – Michael Amende
  – Job van Benthem
  – Yvonne van der Zee
 • De Raad van Toezicht (RvT) volgt de Governance Code Cultuur. Op basis van deze code ontvangen de leden van de RvT een vaste jaarvergoeding. De vergoedingen zijn terug te vinden in het jaarverslag.
 • Het Bestuur wordt gehonoreerd conform de leidraad voor Directeur Bestuurders van Cultuurconnectie.
 • De beloning van Het Bestuur wordt door de RvT vastgesteld op basis van de leidraad en rekening houdend met de Governance Code Cultuur.
 • De medewerkers van Podiumorganisatie Haarlemmermeer volgen de CAO Nederlandse Podia.
 • In 2012 hebben alle afzonderlijke RvT’s van de labels voor een RvT-model gekozen. In 2015 is het Raad-van-Toezichtmodel voortgezet door de RvT Cultuurgebouw. Gezien de omvang en complexiteit en de gewenste bestuurskracht was en is het Raad van Toezichtmodel het gewenste bestuursmodel voor Het Cultuurgebouw en dat ook naar wens functioneert. Bekijk hier de Profielen van de RvT.


Akte Stichting Podiumorganisatie Haarlemmermeer

Akte juridische fusie Schouwburg De Meerse Duycker


Het Meerjarenbeleidsplan
In het Meerjarenbeleidsplan Het Cultuurgebouw 2017-2020 staat informatie over onze ambities en manier van bedrijfsvoering.

Jaarverslag en jaarrekening
Het jaarverslag en de jaarrekening over het jaar 2017 van Het Cultuurgebouw zijn vastgesteld:
Het Cultuurgebouw – Jaarverslag 2017
Het Cultuurgebouw – Jaarrekening 2017