Popkwartaal

Popkwartaal

Een nieuwe editie van Popkwartaal is hier te beluisteren! We vertellen succes stories van de afgelopen tijd, we kijken eens goed naar de diverse groepen die we regelmatig mogen ontvangen in ons mooie podium, we blikken terug, we tonen voor het eerste de zes winnaars van Foto van de Maand, we kijken vooruit en we tippen je muziek van de besproken en verwachtte artiesten.

***

Vanuit de kleine zaal van Duycker nemen Onno Blom (links) en Kay Koopmans (rechts) je mee. De tekst is geschreven door Jolinde Beuling en voor deze editie hebben we een waardevolle bijdrage van Lotte Lammers (artistiek leider bij Duycker). Luister snel verder op Soundcloud!!

***

Up To You XXL

UP TO YOU
Vrijdag 16 juli
UITVERKOCHT

***

Hiphop in Duycker
Voor onze hiphop programmering werken we met lokale ambassadeurs. Deze ambassadeurs zijn zelf vaak jong en opkomend artiest en bij Duycker krijgen ze de kans om zelf invulling aan de avond te geven. Mooie voorbeelden zijn Young Dpac Presents Neighbourhood Superstars en 4 Da Culture.

*Young Dpac Presents

*4 Da Culture

***

Young Sor & Orkest stond met Black Acid op Whoo Ha en werden door 3voor12 opgenomen op de nummer 1 van beste optredens dit jaar! Lees hier het hele artikel

Beluister helemaal: Buss it up
Young Dpac ft. Dashaeno & Djunses

***

Props voor het team
We moesten in no time weer gaan rennen nadat corona als sneeuw voor de zon verdwenen leek. Voordat we het wisten stonden onze zalen weer vol geprogrammeerd en in sommige weken hadden we letterlijke iedere dag één of meer events staan. Alle props voor onze productie, techniek en de vrijwilligers! We mochten weer knallen!

*Black Acid tijdens Planet Acid in april 2022

*BLØF tijdens hun concert in maart 2022

*Wende met De Wildernis is mei 2022

***

Oi! in Hoofddorp
We hebben al diverse edties van Oi! In Hoofddorp gehad. Jordy Kraaijenbosch verzorgt deze goedlopende avonden bij ons in Duycker en iedere keer is het weer feest. De eerst volgende editie is 9 september. Hierover later meer!!

*Oi! in Hoofddorp met Kaleko Urdungak

Kaleko Urdungak
Beluister helemaal: Nortasuna

***

Popsector heeft het zwaar
De popsector heeft het niet makkelijk na corona. Veel technici en horecamensen zijn ander werk gaan zoeken. Daarom hebben we te maken met grote personeelstekorten. Daarnaast zien we ook dat bezoekers niet komen opdagen bij concerten waar ze allang een ticket voor hebben, er is heel erg veel aanbod, het festivalseizoen is begonnen dus we merken dat voor bepaalde concerten minder belangstelling is.

Een lastige situatie die in de hele sector zichtbaar is en die ons voldoende uitdagingen geeft voor het aankomende seizoen. Lees meer in de artikelen van onze branchevereniging VNPF, studio040, NOS en de Boekmanstichting.

Gelukkig komen ook de eerste positieve berichten weer naar boven bij de VNPF en in onze eigen data-analyses!

***

LA$$A & Young Ellens & Bizzey
Beluister helemaal: Bijpakken

***

Scholen weer terug in Duycker
Bij Duycker werken we regelmatig samen met scholen zoals Haarlemmermeer Lyceum, het KSH en het Hoofdvaartcollege. Sommige projecten pakken we samen op met Pier K, sommige projecten werken we uit met ZZP-ers die wij inhuren voor ons scholenprogramma en soms organiseren we gewoon het schoolfeest! Op deze manier maken leerlingen kennis met Het Cultuurgebouw maar ook met muziek maken, filmen en feesten! Benieuwd naar ons scholenprogramma en de opties? Neem hier even een kijkje!

***

Koren in Duycker
In Duycker kunnen liefhebbers zich bij twee popkoren aansluiten. Het Popkoor Haarlemmermeer en Het Senioren Rockkoor. Beide koren staan onder bezielende leiding van Boris Kothuis. Het Senioren Rockkoor valt onder het My Generation programma van Amstelring en is een samenwerking waar ook Pier k bij aansluit.

Bekijk hier de foto’s van het afgelopen optreden van beide koren.

The Whoo
Beluister helemaal: My Generation

***

Duyck in het Fort
De vierde editie van Duyck in het Fort was weer geslaagd. Deze keer stond VOF de Kunst geprogrammeerd voor een familieconcert op het Fort van Hoofddorp. Deze editie was ook de eerste editie dat Fort NOXX als partner aansloot. Bekijk hier de foto’s van het concert.

VOF de Kunst
Beluister helemaal: Kopje Koffie 

 ***

Foto van de Maand
Dit concept hebben we dit jaar voor het eerst geïntroduceerd! Ons team van vrijwillige fotografen maakt de mooiste foto’s tijdens concerten. Dat zie je wel in de albums! Omdat we ontzettend blij zijn met onze vrijwillige fotografen zetten we ze graag in de spotlight. Daarom zijn we gestart met FOTO van de MAAND. Samen met onze online volgers kiezen we iedere maand de mooiste foto die we ophangen in een
wisselende expositie in Duyckercafé (we wisselen de foto’s ieder half jaar).

Wil je meestemmen? Volg ons op Facebook of Instagram en stem mee voor de expositie!!
Hieronder de winnende beelden die we deze zomer gaan ophangen!


***

Duyckercafé
Zoals Onno en Kay vertellen hebben we een uitgebreid speciaal biertjes assortiment in Duyckercafé.
Kom langs om te proeven of bekijk hier alvast onze menukaart.

***

GBH
Beluister helemaal: City Baby’s Revenge

***

Inbranders Punk

Inbranders, Half Cab en Green Policy
Vrijdag 26 augustus

Beluister helemaal: Mungle

Tickets en info voor dit concert

***

We gaan even in zomerstop!

Wist je dat onze zalen even dichtgaan maar dat we in Duyckercafé gaan DOORZOMEREN? Zie hier de agenda met alle doorzomeractiviteiten!  Na onze zomerstop beginnen we dus met een avond vol lokale punkbands zoals je net hoorde en daarna gaat ons reguliere programma weer van start in september.

Nieuwe seizoen
Er staat echt weer een mooi gevarieerd programma klaar met veel verschillende concerten. Diverse genres, diverse stijlen. Het aankomende seizoen staat er echt weer voor ieder wat wils in de agenda.

***

Def Americans Cash Tribute

Johnny Cash Def Americans Tribute
Zaterdag 3 september

Beluister helemaal: Walk the Line

Tickets en info voor dit concert

***

Kalush Orchestra won het Eurovisiesongfestival
Beluister helemaal: Stefania

Hoewel sommigen het Eurovisie Songfestival heel erg stom vinden komen hier echt wel interessante artiesten voort en één daarvan ontvangen wij aan het begin van het nieuwe seizoen. GO_A doet het ontzettend goed en stond onlangs op Glastonbury én in augustus staan ze op Lowlands. In hun show werd er op hele mooie wijze aandacht geschonken aan de oorlog in Oekraïne.

GO_A
Donderdag 8 september

Info en tickets voor dit concert

***

Oi Hoofddorp Festival

Oi! In Hoofddorp Festival
Vrijdag 9 & 10 september

info en tickets voor dit festival

Lion’s Law is één van de 10 acts die staan geprogrammeerd bij Oi! in Hoofddorp Festival.
Beluister helemaal: For my Clan van Lions Law

Jordy Krayenbosch is ambassadeur voor Oi! in Hoofddorp. Hij heeft zijn eigen community gestart op facebook waar je
alle updates kan krijgen over de Oi! punk concerten die hij in Duycker organiseert. De Oi! punkavonden zijn altijd super gezellig. Jordy heeft een
ontzettend groot netwerk van mensen verzameld die iedere keer terugkomen. Wij kijken weer uit naar de volgende editie!

***

Neville Staple The Specials

Neville Staple’s ‘From The Specials’
zondag 11 september
Beluister helemaal: Return of Judge Roughneck

Info en tickets voor dit concert

Oi! en Rocksteady linkjes die Onno wil delen
Lees meer over rocksteady in deze blog van Matthew Worley
Voor wie nog niet weet wat Oi! Punk is kun je even hier kijken

***

Vipers Queen Tribute
Zaterdag 17 september
Beluister helemaal: Hammer to Fall

Info en tickets voor dit concert

***

Covers en tributes in Duycker
Hoewel sommige mensen nogal kritisch kijken naar tributes denken we bij Duycker dat het goed is om bestaande muziek te eren. Natuurlijk zien we ook dat ons publiek er naar vraagt dus wordt deze vorm van concerten steeds gebruikelijker. Dood of gestopt! In Duycker herleeft deze muziek soms weer even. Bekijk hier alle geprogrammeerde cover en tribute avonden. 

***

Local Sounds
Zaterdag 24 september
Bekijk dit gratis toegankelijke event

***

Onze oefenstudio’s
Zoals Kay en Onno ook vertellen is Local Sounds vooral bedoeld om een inkijkje in de oefenstudio’s te geven. Er treden bands en acts op die normaliter in onze oefenstudio’s oefenen en deze ‘local sounds’ krijgen nu de gelegenheid om zichzelf te presenteren in het café, de studio’s en de kleine zaal. Tegelijkertijd kunnen wij de deuren van de oefenstudio’s eens open zetten voor het grote publiek! Sinds kort is er een bijzondere DJ studio. Deze studio is ingericht voor rappers, dj’s en producers om te schrijven en te oefenen.

***

Bedankt voor het lezen en luisteren! We zien je graag terug na de zomer in de zalen, tijdens de zomer bij DOORZOMEREN in Duyckercafé
én bij onze derde aflevering van Popkwartaal die rond oktober weer te beluisteren is!

Volg Popkwartaal via Soundcloud