Popkwartaal

Popkwartaal

Dit is dé pagina van Popkwartaal die past bij de gloednieuwe podcast van de programmeurs van Poppodium Duycker in Hoofddorp. 

***


Vanuit het kantoor van Lotte Lammers (artistiek leider bij Duycker) nemen Kay Koopmans (links), Onno Blom (rechts) en Jolinde Beuling (achter de camera) je mee. Luister en lees snel verder en neem een Duyck in ons Popkwartaal, laat je meevoeren langs anekdotes, door zalen en ontdek ondertussen het programma, ons pand en meer.

***

Planet Acid

Zaterdag 9 april
Beluister: ‘Anne Maré’
Koop tickets

Afgelopen periode was een hele bijzondere periode en toch hebben we op het gebied van hiphop dingen kunnen doen. Bekijk hier eens het fotoalbum van Black Acid tijdens Zomer Specials. Gelukkig zijn nu alle maatregelen eraf!

De foto’s zijn gemaakt door Paul Stodart. Paul is één van onze vrijwilligers uit het fotografenteam.

***

Dean Brown Groove Warrior

Zondag 10 april
Beluister: ‘Big Foot’
Koop tickets

Dean Brown, Victor Wooten, Dennis Chambers en Bob Franceschini. Deze vier artiesten zijn de crème de la crème van artiesten in het genre funk, groove en jazz.

***

The Mocks’ Beatavond

zaterdag 16 april
Beluister: ‘Not Ready’
Koop tickets

Bekijk hier de stream die we samen met The Mocks op hebben genomen voor het NH-Pop Festival.

De avond van The Mocks wordt medemogelijk gemaakt door de Popkanjers regeling van NH-Pop en het Prins Bernard Cultuurfonds. Vintage muziek op de kaart zetten is het doel van deze avond en dat doen de heren samen met Amsterdam BeatClub en The Colour Collection

NH-Pop
NH-Pop is een platform voor popcultuur, popmuziek en talentontwikkeling in de provincie Noord-Holland. Diverse projecten dragen hieraan bij en The Mocks hebben dus een Popkanjers subsidie ontvangen voor hun avond vol vintage muziek.

***

Onze grote zaal, de kleine zaal en Duyckercafé zijn de drie zalen waar je bij Duycker van live muziek kunt genieten. We bieden een erg gevarieerd programma. Daarnaast heeft Duycker oefenstudio’s. Maar de zalen kun je ook huren! Heb je daar interesse in? Lees hier meer over de verhuur en het gebruik van onze ruimtes.

In de podcast bespreken we een rondleiding die we aanbieden! Deze is gratis bij te wonen op donderdag 2 juni om 19:30 uur voorafgaand aan het concert van Montis, Goudsmit en Directie. Meedoen? Meld je dan op tijd aan via programma@duycker.nl

***

Pater Moeskroen

Zaterdag 23 april
Beluister: ‘Mondkapje’
Koop tickets

 


UP TO YOU (16+)

Donderdag 26 april
Tickets: uitverkocht

De onderstaande foto is een beeld van de vorige editie van UP TO YOU. Diverse DJ’s betreden het podium bij dit jongerenfeest. Onze collega Jip Blom is betrokken bij de organisatie van dit event en geeft alvast een voorproef op de line-up voor Koningsdag! Net als de voorgaande editie verwachten ze MITCH BLASÉ (Resident), LAKABO (Resident) daarnaast komen ook DJ DYLVN, MILANO ANGELO, STEFFJAY, LISA LOUISE, RODNEY SOUNDS (Winnaar DJ Contest Up To You), MC JONNA.

***


Frisse Duyck: Certain Animals,
Oxblood, Between the Jars

Vrijdag 29 april
Beluister: ‘Sun King’
Koop tickets

Dat Kay voor Frisse Duyck opkomende acts weet te spotten bewijst hij wel met zijn boeking van Certain Animals. Deze act is inmiddels een graag geziene gast bij 2 Meter Sessies, bij Leo Blokhuis op NPO 2 en ze waren te gast als één van de acts bij Cultuurbooster. Zoals hij ook uitlegt is Frisse Duyck vooral in het leven geroepen om band het opkomende acts die echt potentie hebben het podium te geven naast acts die al naam hebben gemaakt. Verwacht, zoals de band zelf zegt, 60s, 70s muziek, met meerstemmigheid, liefde, harmonie en vreugde!

Andere talentenprogramma’s waar de artiesten voor Frisse Duyck eigenlijk een plafond bereiken zijn Project Cover en De Springplank! Project Cover is een avond waar coverbands het podium krijgen en tijdens De Springplank zie je iedere derde donderdag van de maand potentieel Frisse Duyck talent!

***

Arrested Development

Zondag 1 mei
Beluister: ‘Tennessee’
Koop tickets

Muziek uit de 90’s!
Opgericht in 1988, meerdere Grammy’s op hun naam o.a. voor ‘Beste Rap Album en ‘Beste Nieuwkomer’. De hele biografie over Arrested Development lees je hier op npo3fm.nl. Met recht een grote naam in Duycker!

***

WENDE – De Wildernis

Donderdag 5 mei
Beluister: ‘bloed in mijn bloed’
Koop tickets

Het nummer ‘Bloed in mijn bloed’ van Wende werd genomineerd voor de Annie MG Schmidt Prijs 2021. Uiteindelijk werd Joost Spijkers winnaar.

***

MNNQNS + Marathon

Zaterdag 7 mei
Beluister: ‘Full Circle Back’
Koop tickets

De avond met MNNQNS is een bijzondere voor Kay. Hij staat als tweede act op het podium met zijn band Marathon. Marathon won op 11 maart de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg in Amsterdam. Naast deze band speelt Kay ook als singer-songwriter onder de naam KY.
Complimenten mocht hij ontvangen van Edwin van Re:Freshed Orchestra. Deze groep repeteert ieder jaar in Duycker. Een mooie manier om onze zaal te huren.

***

Blues Night: Emily H

Donderdag 12 mei
Bekijk hier het item @ Flint Amersfoort
Koop tickets

Duyckercafé presenteert iedere donderdagavond een live muziek programma. De tweede donderdag van de maand is dat Blues Night. De editie in mei komt Emily H spelen. Voor meer Blues Nights zoek je in onze agenda.

***

Pina

Vrijdag 13 mei
Bekijk hier de aftermovie
Koop tickets

Manticora

Zaterdag 21 mei
Beluister:
Koop tickets

We hebben een groot contrast in onze agenda. We gaan van latin naar metal, van jazz naar keiharde punk en we programmeren wereldmuziek en organiseren dancefeesten. Gelukkig kan je in onze agenda op genre zoeken!

Ambassadeur
Freek is ambassadeur voor progressieve metal! Programma-ambassadeurs zijn liefhebbers van een bepaald genre die ons helpen met een lokaal programma. Even zien wie Freek is of interesse in ambassadeur worden? Kijk dan even op deze pagina! Wil je liever vrijwilliger worden? Kijk dan hier.

***

GO_A

Donderdag 8 september
Beluister: ‘Kalyna’
Koop tickets

GO_A is net als veel anderen in oorlogsgebied en ze houden zichzelf veilig. Het Cultuurgebouw heeft net als vele ondernemingen ook haar steentje bijgedragen. De omzet bij De Meerse is op 5 maart gedoneerd en onze gevels kleurde geel/blauw. De gemeente Haarlemmermeer heeft op het Raadhuisplein (voor onze deur dus) een dag georganiseerd om steun te betuigen aan Oekraïne. Duycker werd gevraagd hier acts te programmeren. Zoet Water kwam die dag spelen en de nieuwe singel van het duo ‘Niets’ is erg toepasselijk.

***

Montis, Goudsmit & Directie

Donderdag 2 juni
Bekijk hier het live optreden op Bimhuis TV
Koop tickets

 

Music Jam

Donderdag 2 juni
Locatie: Duckercafé
Gratis deelname

Axe Hessel is niet alleen docent bij Pier K maar is ook jammaster en oprichter van Music Jam bij Duycker. Ook Axe is één van onze ambassadeurs. Even zien wie Axe is of interesse in ambassadeur worden? Kijk dan even op deze pagina!

***

Marky Ramone’s Blitzkrieg

Vrijdag 10 juni
Beluister: ‘Blitzkrieg Bop (Hey Ho Let’s Go)’
Koop tickets

De Springplank: Inge Lamboo

Donderdag 16 juni
Beluister: ‘Hart verloren (English Version)’
Gratis toegankelijk

HALF (Het AllerLaatste Feestje)

Vrijdag 17 en Zaterdag 18 juni
Koop tickets voor 17 juni
Koop tickets voor 18 juni

Nachtvrijwilligers!
We zoeken vrijwilligers voor onze nachtploeg, tijdens dancefeest tot in de late uurtjes! Interesse? Bekijk hier de vacature.

NK Poppodia Voetbal
Dit jaar is de organisatie van het NK Poppodia Voetbal in handen van Duycker! We hebben hier heel veel zin in en kijken ernaar uit om alle Nederlandse poppodia in Duycker te ontvangen voor een knalfeest! We draaien ‘Eat My Goal van Collapsed Lung’.

We Gaan afscheid nemen van de naam Duycker. Vandaar Het AllerLaatste Feestje. De officiële lancering van de nieuwe naam heeft nog niet plaatsgevonden. Deze naam is wel al regelmatig in het nieuws verschenen en staat ook al vermeld op het activiteitenplan dat bekend is gemaakt. We verwijzen in deze podcast alleen naar deze nieuwe naam in verband met HALF en de keuze voor deze evenement-titel. De nieuwe website is in de maak.

***

Frisse Duyck: Géonne Hartman, EELKE e.a.

Vrijdag 24 juni
Beluister: ‘The Building’
Koop tickets

Popronde! Wat is dat?
Het grootse rondreizende festival voor opkomende acts. De popronde en het programma is voor Kay een inspiratie voor Frisse Duyck en mede doordat hij Géonne Hartman daar voorbij heeft zien komen staat zij naast EELKE en een nog later te boeken artiest bij Frisse Duyck op 24 juni. Bekijk hier de hele concertagenda mét onze Frisse Duyck acts.

Duyck in het Fort
Zoals Onno en Kay ook bespreken proberen we de Frisse Duyck editie van 24 juni op het Fort van Hoofddorp te organiseren. Een prachtige locatie op loopafstand van Duycker met een rijke geschiedenis omdat het fort onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. De eerste editie, degene waar Kay speelde was fenomenaal! Bekijk hier alle foto’s die Annemarie ten Kate die avond voor ons maakte.

Bedankt voor het lezen en luisteren! We zien je graag terug bij onze tweede aflevering van Popkwartaal!
Volg Popkwartaal via Soundcloud