Houserider Duyckercafé

Houserider Duyckercafé

07 september 2020

In het Duyckercafé vinden regelmatig optredens plaats. Dat kan een Singer-songwriter zijn maar ook een complete band. De techniek van poppodium Duycker doet haar best om deze optredens te faciliteren. De middelen zijn beperkter dan in de zalen van Duycker. Onze technici doen ook hier hun best om het geluid in overleg met de artiesten zo optimaal mogelijk af te stellen. Dit kunnen we alleen realiseren als iedereen hieraan meewerkt.

Houd er dus rekening mee dat je optreedt in een café niet in een popzaal. In een café moet je in staat zijn een gesprek te kunnen voeren. Daarom hebben we bepaald dat het volume in het café maximaal 100 dBa leq over 10 min mag zijn. Dat is goed te doen als iedereen hieraan meewerkt.

Wij werken in het Duyckercafé met een Soundcraft UI 124R.

Dat is een 20-input Remote-Controlled Digitale Mixer. Wij bedienen deze mixer met een iPad Pro.

Zoals je kunt zien hebben we 20 inputs op deze mixer die direct toegankelijk zijn. 2 van deze inputs zijn voorzien van Digitech amp modelling (geschikt om bas of gitaar weer te geven alsof het een signaal via een versterker gaat). Ook beschikt de Soundcraft UI 24R over Lexicon FX en DBX compressors en gates . We hebben 8 auxen beschikbaar waar wij er vier  van gebruiken om de monitoren (2 x JBL EON512 en 2 x JBL EON 612)) mee aan te sturen. Het L&R signaal gaat naar CrestCPX- versterkers die het naar de Martin Blackline 515 Subs en de Renkus Heinz cfx 121-8 speakers sturen.

Microfoons, bekabeling, statieven en contactdozen zijn gelijk aan die van de zalen.
We kunnen een backline leveren die bestaat uit de componenten die hierna genoemd worden.

Een eigen backline meenemen kan natuurlijk ook. Maar in het geval van meerdere bands op één avond in het café gaan wij er vanuit dat de backline gedeeld wordt omdat er anders te veel op en afgebouwd moet worden.

Ludwig Element Drumkit
1 x Kick 22 ”
1 x Rack tom 10 “
1 x Rack tom 12 “
1 x Floor tom 14 “
Hi-hatt 14”, drumkruk, pedalen en 2 bekkenstands
1 x Snare 14”
Cymbals  1 x Crash 16 “, 1 x Crash 18 “ 1 x Ride 20 ”

 Bass Amp & Cabinet:
1 x Hartke LH 1000 bas versterker
1 x Hartke HX410 bas speakerkabinet

Guitar Amps & Cabinets:
1 x Fender Twin Reverb
1 x Marshall 1960 AV speakerkabinet
1 x Bugera 6262 INFINIUM gitaarversterker top
1 x Bugera 412H-BK gitaar speakerkabinet

 Keyboard
1 x Korg SV1
1 x Yamaha stagepiano

meer nieuws